OPG Vadlja smjestio se u malom međimurskom selu Donjem Kraljevcu gdje se rodio začetnik tj. vizionar biološko-dinamičke poljoprivrede Rudolf Steiner.

Poljoprivredno gospodarstvo postoji od 2015. godine, a započelo je sadnjom češnjaka i industrijske konoplje.

OPG Vadlja je samoodrživo imanje na rubu naselja, daleko od svakodnevnice. Dodatan balans ovom imanju daju i životinje koje se ovdje nalaze. Također, ono što je vrlo bitno i što daje poseban impuls je to da se konoplja sadi, bere i prerađuje isključivo ručno, bez strojeva te u skladu s kozmičkim ritmovima.

Kontaktirajte nas

Goran Vadlja

Rođen sam 27. sječnja 1995. godine u Donjem Kraljevcu gdje sam i odrastao. Pred kraj srednjoškolskog školovanja počeo sam se susretati s djelima i učenjem Rudolfa Steinera.

Nakon upoznavanja sa njegovim radom putem literature i usvajanja praktičnog znanja od pojedinaca koji slijede put Rudolfa Steinera, dobio sam uvid da je svaki čovjek pojedinac i da se načela ne manifestiraju na svakom fizičkom i duhovnom tijelu u istom razdoblju. Oko svoje 19 godine počeo sam prakticirati antropozofiju te biodinamičku poljoprivredu kroz obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

U slobodno vrijeme bavim se liječenjem zvukoterapijom, kristaloterapijom te prakticiram znanja i učenja sibirskog šamanizma.