Hladno prešano ulje od konoplje 250ml

Hladno prešano ulje od konoplje 250ml

100.00 kn

Opis

Uvijek imajte na umu da hladno prešano ulje koje nije prošlo proces rafinacije ima znatno veći udio sastojaka, posebno antioksidansa, koji imaju povoljan učinak za zdravlje. Konopljino ulje specifično je zelene boje zbog većeg udjela klorofila i karakterističnog je orašastog okusa. Ovo ulje nije preporučljivo zagrijavati kako bi se očuvao njegov specifični sastav. Može se dodavati u jela nakon pripreme, u salate ili uzimati samo kao dodatak prehrani.

Konoplino ulje ima uravnoteženi sastav mnogih korisnih spojeva koji djeluju sinergijski, pa redovito uzimanje konopljinog ulja u razumnim količinama ima potencijal smanjiti rizik od visokog kolesterola, arteroskleroze i drugih bolesti krvožilnog sustava, pomaže kod pretilosti i ima izuzetno povoljan učinak na kožna oboljenja kao što su psorijaza i neurodermatitis.

Ljudskom su tijelu obje esencijalne masnoće i njihovi biološki metaboliti potrebni za reguliranje hormona, rad živaca, kontrakciju mišića i reguliranje krvnog tlaka, održavanje i strukturu imunog sustava te za održavanje metabolizma stanica. Omjer esencijalnih masnih kiselina posebno je važan za strukturu stanične mebrane koja je osnova svake žive stanice. Blagotvorni učinak konopljinog ulja zasad je možda najsigurnije potvrđen znastvenim istraživanjem.

Konopljino ulje pomaže pri izravnom nanošenju na upaljenu kožu, npr. na akne, ali i kod upaljenih zglobova i mišića i odlično je za masažu. To je jedino biljno ulje koje sadrži idealan omjer omega 3 i omega 6 nezasićenih masnih kiselina.

To su esencijalne masne kiseline koje čovjek ne može sam proizvesti i stoga ih je nužno unositi u svakodnevnoj prehrani , a vrlo su bitne za rad krvožilnog sustava, srca i mozga. Hladno prešano ulje konoplje sadrži oko 75% višestruko nezasićenih masnih kiselina koje se pravilnom konzumacijom ne talože u salo, tzv. zdrave masti.

Masti su jako bitne za naš organizam: izvor su energije, štite od infekcija jer potiču proizvodnju antitijela, gradivni su element tkivne masti, mozga i služe kao otapalo vitamina A, D, E i K i sl.
Ulje jestive konoplje neizostavno je pri punovrijednoj hladnoj kuhinji, ali nije primjereno za visoke temperature (nemojte ga zagrijavati iznad 180 °C). Zelene je boje i ima blagi okus oraščića.

Ulje konoplje izuzetno je zdravo jer pomaže kod reguliranja tjelesne težine, redovitom upotrebom snižava loš kolesterol do 65%, ima jaka antioksidacijska svojstva, jaka antimikrobna i prootuupalna svojstva, izbacuje suvišnu vodu iz organizma, regulira probavu i metabolizam masti, čisti i jača arterije, regulira rad jetre i gušterače, itd. Ulje konoplje također pomaže kod problema u menopauzi, dijabetesa i sprečava razvoj dijabetesa tipa 2, bubrežnih oboljenja, gastritisa i reumatoidnog artritisa, itd.

Preporuka za konzumaciju: 1 – 3 male čajne žlice kroz dan, najbolje prije obroka! Čuvati na tamnom mjestu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Hladno prešano ulje od konoplje 250ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *